Antena 3 CNN Actualitate Interceptările lui Codruţ Marta, decisive în condamnarea lui Sorin Blejnar. Ce declarații face acum judecătorul de caz

Interceptările lui Codruţ Marta, decisive în condamnarea lui Sorin Blejnar. Ce declarații face acum judecătorul de caz

Interceptările lui Codruţ Marta, decisive în condamnarea lui Sorin Blejnar. Ce declarații face acum judecătorul de caz
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Aug 2016   •   14:29

Interceptările lui Codruţ Marta au fost decisive în condamnarea fostului şef de la FISC, Sorin Blejnar. Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti susţine că fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, a protejat una dintre cele mai bine organizate reţele evazioniste din România.

Cei care făceau legătura dintre liderul evazioniştilor şi şeful Fiscului erau Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg, ambii dispăruţi din 2012. Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi milionarul Elan Schwartzenberg au primit de la afaceristul Radu Nemeş, zis „Regele Motorinei", o parte din sumele obţinute din evaziunea fiscală cu carburanţi, scrie adevarul.ro.

În schimbul banilor, cei doi trebuiau să-i determine pe preşedintele şi vicepreşedintele ANAF, Sorin Blejnar şi Viorel Comăniţă, să protejeze afacerile lui Nemeş.

Aceasta este concluzia judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti care a dat condamnări dure în acest caz. Sentinţa nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea Supremă. În plus, toţi cei implicaţi trebuie să plătească un prejudiciu uriaş: 56 de milioane de euro.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close