Antena 3 CNN Actualitate Stenograme incendiare din dosarul medicilor șpăgari din Argeș: Îi dau cu pila pe dinți!

Stenograme incendiare din dosarul medicilor șpăgari din Argeș: Îi dau cu pila pe dinți!

Stenograme incendiare din dosarul medicilor șpăgari din Argeș: Îi dau cu pila pe dinți!
Sursa foto: sursa: observatorulph.ro
25 Iun 2015   •   14:27

Timp de două luni, anchetatorii au monitorizat, cu ajutorul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție (DGA), cu mandat de la judecător, birourile a doi doctori, scrie Jurnal de Argeș. 

Procurorii i-au filmat pe medici, dar și pe asistentele lor, cum primeau și împărțeau mita de la pacienți pentru emiterea unor diverse acte medicale. Psihiatrul Valerian Azamfirei (60 de ani)- din cadrul Laboratorului de Sănătate Mintală Pitești, și asistenta medicală Eleonora Stoicescu (63 de ani) sunt ”campionii” numărului de mite. Cei doi sunt cercetați petru un număr record de acuzații de luare de mită: Azamfirei- 289 de infracțiuni, iar Stoicescu- 62 de infracțiuni. Internarea fictivă costa 500 lei Potrivit datelor procurorilor, totul a început în martie 2015, atunci când anchetatorii locali au descoperit o adevărată filieră de pensii ilegale. Din ea făceau parte șase psihiatri din Laboratorul de Sănătate Mintală Pitești – printre care Valerian Azamfire și Eli Morman, dar și un un medic primar medicină internă, specialist gastroenterologie în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Medicii specialiști procedau la internarea fictivă a persoanelor interesate cărora le eliberau, în schimbul comisioanelor de câte 500 de lei, la fiecare internare, documente medicale, care confirmă încadrarea în grad de invaliditate, deși în realitate, beneficiarii nu suferă de afecțiunile respective. Procurorii arată că persoanele care beneficiază de diagnosticele nereale primesc pensie de invaliditate în mod necuvenit.

O asistentă, supărată de șpăgile colegei Stoicescu: ”Deci, aia să nu mai mănânce c...t, că-i dau cu pila pe dinți când vrea ea de... Șpăgară ordinară!” Potrivit interceptărilor făcute de procurori, medicii și asistentele erau conștienți că sumele de bani pe care le primesc din partea beneficiarilor pentru eliberarea de documente medicale fictive sunt cu titlu de mită.

Una dintre asistente era supărată de manevrele pe care le făcea Eleonora Stoicescu: „Deci, aia să nu mai mănânce c...t, că-i dau cu pila pe dinți când vrea ea de... Șpăgară ordinară!”. „Vorba aia, știi... Nu e treaba măgarului de unde beau oile apă... Și asta e...”, spunea asistenta. Femeia era nemulțumită că nu primea o rețetă. „Eu nu-ți dau rețetă.” Ai văzut că mi-a zis că... Cică: «Nu-ți dau rețetă că iei de la Argintaru»”, se plângea asistenta.

La percheziții, acasă la Eleonora Stoicescu, anchetatorii au găsit 8.620 de euro, 19.750 de lei, 80 de lei, înscrisuri, medicamente și materiale sanitare.

×
Subiecte în articol: spaga mita medici
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close