Stenograme. Oficial din Justiţie AMENINŢA magistraţi: "Îi rup picioarele, o calc cu maşina"

de M.Z.    |    21 Ian 2015   •   19:31
Stenograme. Oficial din Justiţie AMENINŢA magistraţi: "Îi rup picioarele, o calc cu maşina" Foto: Agerpres
Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, arestat miercuri, ameninţa magistraţi, pe motiv că ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă într-o cauză în care el era interesat, potrivit unor stenograme prezentate la Antena 3.

Ovidiu Puţura îi spunea complicei sale Corina Iacob, judecătoare la Tribunalul Bistriţa, că o va agresa fizic pe o colegă a acesteia, dacă nu soluţionează favorabil dosarul soţiei sale, spunând: "îi dau doi pumni în gură în tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina".

 
P.O.: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…este vorba de discutia cu suspecta care ii spunea că nu crede ca poate convinge macar o colega de complet să dea soluţia dorită de Puţura pentru soţia sa (deci trebuia să o convingă măcar pe una din judecătoare căci a treia ar fi rămas în opinie separată…)

CI.: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…

P.O.: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că… (…)

P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.

C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?

P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm…

C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…

P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.

C.I.: Ce faci?

P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

C.I.: Te rog frumos… şi eu ce să fac acum…

P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi… ce rezultă din dosar.

C.I.: Să fac opinie separată?

P.O.: Da. Păi, tu vezi ce rezultă din dosar, apăi lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumpărat acest teren cred că în anul 1990 şi ceva, nu mai ţin minte exact, înainte de 2000 oricum. Socrul voia să îşi vândă casa din Beclean şi să se mute în Bistriţa, pentru că fetele erau în Bistriţa… după ce să stea în Beclean. Asta-i adevărat că eu l-am îndrumat, mă de ce nu te duci să cumperi un teren - că atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, ştii – cumpără un teren, du-te la o licitaţie, cumpără un teren. El şi l-a ales, ăsta e, OK. Mi l-a arătat şi mie, uite-l. Bineînţeles că pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanţă asta. El a fost proprietar.
 
Stenogramele sunt din referatul procurorilor şi au prezentate miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.


 
Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat miercuri, pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.
 
 
 Radu Tudor: Sunt uimit de limbajul de interlop pe care l-a avut fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei

"Sunt uimit de limbajul de interlop pe care l-a avut fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Mă gândesc cu groază că individul ăsta o fi fost şi în şedinţe de guvern, când era ministrul plecat, aşa cum se procedează. Şi un interlop ca acesta, ajund secretar de stat în MJ, vorbeşte la telefon şi spune ", a comentat Radu Tudor, miercuri, la emisiunea La ordinea zilei.

Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, fost secretar de stat şi director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, a fost arestat, fiind acuzat că a primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă  într-o cauză în care soţia sa era reclamant.

x close