Antena 3 CNN Actualitate Știi ce trebuie să faci în caz de dezastru natural? S-a lansat un site care îți explică

Știi ce trebuie să faci în caz de dezastru natural? S-a lansat un site care îți explică

Știi ce trebuie să faci în caz de dezastru natural? S-a lansat un site care îți explică
Sursa foto: Foto: fiipregatit.ro
de S.T.    |    01 Mar 2018   •   21:26

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi lansarea portalului „fiipregătit.ro”, în care se vor regăsi toate informaţiile necesare pentru situaţiile de urgenţă.

Ministrul Carmen Dan şi secretarul de stat Raed Arafat s-au întâlnit joi, la sediul Ministerului de Interne, cu Christos Stylianides, comisar european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, context în care a fost anunţată lansarea portalului www.fiipregătit.ro.

„Nu am vrut să lăsăm Ziua Protecţiei Civile să treacă fără să mai facem un pas înainte pentru pregătirea populaţiei. Astfel, a fost creat un portal unic care urmează să poată să fie accesat de populaţie, este activ deja şi în care populaţia poate să acceseze acolo toate informaţiile necesare pe situaţii de urgenţă, pentru pregătirea ei. În loc să caute pe site-ul IGSU, pe site-ul DSU, pe alte site-uri, noi le aducem pe toate într-un loc şi facem link (trimitere către - n.r.) la ele, aşa că intră pe „fiipregătit” şi poate să acceseze aceste date. E un pas mai departe, împreună cu aplicaţia departamentului, împreună cu caravana care circulă. Ministerul de Interne vine cu IGSU, bineînţeles, care este instituţia principală care intervine în aceste situaţii, vine din nou cu încă un pas în pregătirea populaţiei. (...) Rolul nostru este să fim pregătiţi şi avem responsabilitatea de a fi pregătiţi”, a declarat Raed Arafat.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close