Antena 3 CNN Actualitate ?Stopaţi masacrul!?: Protestul credincioşilor pentru protejarea Catedralei ?Sf. Iosif?

?Stopaţi masacrul!?: Protestul credincioşilor pentru protejarea Catedralei ?Sf. Iosif?

?Stopaţi masacrul!?: Protestul credincioşilor pentru protejarea Catedralei ?Sf. Iosif?
Sursa foto: Romano-catolicii au protestat fata de Cathedral Plaza
12 Iul 2009   •   15:45

Oameni de toate vârstele, părinţi, copii şi bunici, echipaţi cu umbrele sau pelerine de ploaie, dar şi cu pancarte scandaloase la adresa autorităţilor au mărşăluit duminică pe străzile Capitalei în căutarea unei soluţii pentru protejarea Catedralei ?Sfântul Iosif? din Bucureşti. Cei aproape 4000 de credincioşi, care au protestat timp de două ore faţă de finalizarea centrului de afaceri Cathedral Plaza şi care se află în vecinătatea Catedralei ?Sfântul Iosif?, dar şi faţă de distrugerea altor monumente istorice, au făcut pe parcursul traseului o vizită la Guvern, pentru a depune o petiţie contra nerespectării legilor din România în ce priveşte distrugerea monumentelor istorice.

Continuarea lucrărilor la clădirea de birouri Cathedral Plaza, care se află zid în zid cu Catedrala "Sfântul Iosif" din Capitală, a indignat Biserica Catolică şi a scos în stradă mii de oameni. În semn de protest, toate bisericile romano-catolice din Arhidieceza de Bucureşti au fost închise duminică. Singurul lăcaş de cult deschis a fost Catedrala "Sfântul Iosif", unde aproape 4000 de credincioşi au pornit un protest pe bulevardele Bucureştiului, după slujba Sfintei Liturghii.









Ploaia care s-a năpustit asupra Bucureştiului nu i-a împiedicat pe cei aproape 4000 de oameni să mărşăluiască, unii dintre ei împreună cu copiii, timp de două ore. Nici oamenii mai în vârstă nu au lipsit de la semnarea condicii protestului şi s-au instalat în mulţime, pregătiţi de protest.









Slujba de la Catedrala ?Sfântul Iosif?, care era privită din stradă de alte sute de credincioşi care nu au încăput înăuntru, a fost urmărită şi de câţiva muncitori şi angajaţi ai firmei de pază, din interiorul construcţiei Cathedral Plazza.










În jurul orelor 12.00 mulţimea s-a mobilizat şi a purces spre Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului. Reprezentanţii Catedralei au pus la înaintare Crucea, s-au dotat cu cădelniţe şi lumânări şi au deschis şirul miilor de credincioşi.






Oamenii fluturau pancarte cu mesaje anti-Cathedral Plaza şi care erau adresate şi autorităţilor române, cum ar fi ?Bucureştiul moare, de ce nu vă doare??, ?MCC = dezvoltator imobiliar in centrul istoric?, ?La cutremur şi incendiu veţi salva vieţile scoţând turnurile din centrul Bucureştiului? sau ?Stopaţi masacrul! Valorile României, mai prejos de lege??.









Traseul marşului celor aproape 4000 de credincioşi a început pe strada G-ral Berthelor, unde se află Catedrala ?Sfântul Iosif?, a continuat pe Calea Victoriei, bulevardele Bălcescu şi Magheru şi a atins apogeul la Piaţa Victoriei, unde reprezentanţii Bisericii Catolice au depus o petiţie la sediul Guvernului, pentru a proteja Catedrala, dar şi monumentele istorice şi cele de cult din Bucuresti şi din ţară.





Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti (ARCB) a cerut ajutorul statului în luna iunie a acestui an, după ce lucrările de constructie la turnul de birouri de lângă Catedrala Catolică Sf. Iosif au primit avizul din partea Curţii de Apel Ploieşti.

Judecătorii din Ploieşti au pronunţat decizia irevocabilă în urma recursurilor făcute de Primaria Sectorului 1 şi de către Millenium Building Development SRL, beneficiarul cladirii de 19 etaje.

Paula Safta, Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close