Antena 3 CNN Actualitate Ştrandul din Reghin a fost închis, după ce 15 copii s-au intoxicat cu clor. Vezi explicaţia administratorului

Ştrandul din Reghin a fost închis, după ce 15 copii s-au intoxicat cu clor. Vezi explicaţia administratorului

Ştrandul din Reghin a fost închis, după ce 15 copii s-au intoxicat cu clor. Vezi explicaţia administratorului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Aug 2011   •   17:28

Ştrandul groazei din Reghin, unde duminică seară 15 copii şi tineri s-au intoxicat cu clor, a fost închis până la finalizarea anchetei. Între timp, la spital, medicii încearcă să-i repună pe picioare pe toţi. Iniţial, s-a spus că sunt 13 copii, însă numărul acestora a crescut cu încă doi.

Administratorul ştrandului a fost luat la întrebări de cei de la DSP, iar inspectorii au luat probe din apa celor patru bazine din ştrand. Vor să afle dacă nu cumva cantitatea de clor din apă este peste limita admisă.

Prefectul de Mureş a cerut ca o echipă de control să investigheze cauzele care au dus la intoxicarea cu clor a 15 tineri din Reghin.

Doctorii spun că cei 15 sunt în afara oricărui pericol. Atât cei patru copii care fuseseră iniţial transportaţi la spitalul din Târgu Mureş, dar şi cei duşi la Reghin, urmau să plece acasă luni.

"S-a prezentat un număr de 15 pacienţi cu vârste între 3 şi 21 de ani. Pacienţii prezentau greţuri, vărsături, tuse şi agitaţie psihomotorie", a declarat dr. Cătălin Costea, medic la Spitalul Municipal Reghin.

Cauza e certă, spun medicii - victimele au ajuns la spital pentru că apa din bazin avea o concentraţie mult prea mare de clor.

În replică, administratorul ştrandului spune însă că instalaţia care dezinfectează apa nu a avut probleme.

"Imediat după incident, am luat probe şi apa (n.r.) era la parametrii corespunzători. Chiar daca ar fi să se defecteze sistemul, nu ar fi cantitatea de clor aşa de mare", a afirmat Călin Albu, administratorul ştrandului din Reghin.

Are, însă, o bănuială. Unul dintre vizitatori ar fi aruncat în apă mai multe pastile cu clor. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

 


×
Subiecte în articol: strand Reghin inchis intoxicati clor copii
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close