Antena 3 CNN Actualitate Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României 2030 intră în monitorizare: "Să ne asigurăm că măsurile propuse devin realitate!"

Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României 2030 intră în monitorizare: "Să ne asigurăm că măsurile propuse devin realitate!"

Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României 2030 va fi monitorizată de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), care a anunțat că lansează un proiect în acest sens.

Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă a României 2030 intră în monitorizare: "Să ne asigurăm că măsurile propuse devin realitate!"
Sursa foto: dezvoltaredurabila.gov.ro
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2022   •   20:37

"După ce Guvernul României a aprobat completarea Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, FACIAS va monitoriza implementarea planului pentru a se asigura că toate obiectivele propuse sunt atinse şi că acestea vor fi realizate într-o manieră total transparentă şi justă”, transmite FACIAS într-uin comunicat de presă.

FACIAS consideră că atingerea obiectivelor din SNDDR este esențială pentru viitor.

"Istoria ultimilor 30 de ani ne-a învăţat că o mare parte a timpului şi resurselor le-am dedicat reparării lucrurilor pe care le-am stricat în trecut, astfel încât tendinţa a fost de a ne concentra pe trecut şi prezent, mai puţin pe viitor, iar atunci când am făcut-o am gândit doar pentru mâine, nu pentru poimâine. România are nevoie de un plan coerent de dezvoltare pe termen mediu şi lung, are nevoie de previziune, de predictibilitate, transparenţă şi eficienţă.

Premisele de la care SNDDR 2030 pleacă sunt că toate aceste măsuri vor fi luate având în minte interesul cetăţenilor, un stat în slujba acestuia, care se achită de sarcini eficient, echitabil, echilibrat şi integrat. Aceste deziderate nobile nu trebuie să rămână doar atât, ci trebuie să ne asigurăm că măcar o parte dintre măsurile propuse vor deveni realitate, iar România chiar va face paşi importanţi pe drumul către dezvoltarea durabilă, un concept despre care se vorbeşte mult, dar care, deocamdată, este doar atât", mai spune FACIAS.

FACIAS, conform scopului statutar, dar şi prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetăţenilor şi urmăreşte asigurarea transparenţei în funcţionarea instituţiilor statului, ca principiu al democraţiei şi statului de drept.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close