Antena 3 CNN Actualitate Strategia României în procesul cu compania Pfizer şi miza de 550 de milioane de euro

Strategia României în procesul cu compania Pfizer şi miza de 550 de milioane de euro

Răsturnare de situaţie în procesul pe care Pfizer l-a intentat României şi în care ni se cere să plătim 550 de milioane de euro. 

de Cătălina Mănoiu    |    17 Feb 2024   •   09:36

Prima înfăţişare era programată pentru 20 februarie, însa ţara noastră ar fi obţinut o amânare pentru a-şi pregăti apărarea. 

Ministerul de Finanţe a angajat o casă de avocatură pentru a ne apăra în procesul în care ni se cer 550 de milioane de euro. 

Statul român a ales casa de avocatură care va reprezenta România în procesul cu Pfizer. Este vorba despre contractul semnat între Ministerul Finanțelor și casa de avocatură Stănescu, Vasile și Asociații. 

Primul termen de judecată este pe 20 februarie, iar potrivit unor surse guvernamentale, pe 20 februarie, România va cere o amânare pentru a putea să își pregătească apărarea. 

România este a treia țară membră a Uniunii Europene care a fost dată în judecată de Pfizer pentru faptul că nu a achiziționat toate dozele de vaccin anti-COVID, așa cum s-a angajat în contract. 

România ar fi trebuit să mai achiziționeze încă 28 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, însă nu a făcut acest lucru. 

Compania Pfizer cere statului român prejudicii care sar de 560 de milioane de euro și, de asemenea, obligă statul român să plătească cheltuielile de judecată care se ridică la peste 22.000 euro.

În România, DNA a început urmărirea penală împotriva foștilor miniștri ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, dar și împotriva fostului premier Florin Cîțu.

Ei sunt acuzaţi că ar fi provocat statului român prejudicii de peste 1.000.000.000 euro pentru faptul că s-a angajat să achiziționeze mai multe vaccinuri anti-COVID decât ar fi fost necesar.

×
Subiecte în articol: Pfizer vaccinuri proces
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close