Antena 3 CNN Actualitate Străzile s-au transformat în patinoare. Zeci de oameni au căzut pe gheaţă

Străzile s-au transformat în patinoare. Zeci de oameni au căzut pe gheaţă

Străzile s-au transformat în patinoare. Zeci de oameni au căzut pe gheaţă
Sursa foto: Foto: emedicaloffices.wordpress.com
28 Ian 2012   •   21:39

E ger de crapă pietrele. Iar meteorologii avertizează: în zonele unde vântul bate cu putere, organismul resimte frigul şi mai intens. În zona Moldovei, locuitorii se vor simţi ca la minus 36 de grade celsius, chiar dacă mercurul nu va coborî sub 30. Iar cei mai sensibili sunt predispuşi la viroze şi răceli. Numai în Gorj, o mie de oameni au ajuns în ultimele zile în spital. Şi cu răceli, dar şi la medicii ortopezi. Gerul a transformat trotuarele în adevărate capcane.

Sunt imagini obişnuite după primul înghet. Trotuarele necurăţate devin adevărate patinoare, pe care pietonii exersează fără voie. Şi se accidentează grav, de multe ori. Într-o singură zi, medicii de la urgenţe primesc zeci de cazuri. 

Într-un comunicat, Ministerului Sănătăţii avertizează populaţia să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să respecte regulile de igienă ca să evite îmbolnăvirile şi să mănânce multe fructe şi legume, bogate în vitamine, pentru întărirea sistemului imunitar.

Cât priveşte copiii şi vârstnicii, cei mai vulnerabili în lupta cu temperaturile scăzute, trebuie să se îmbrace bine. Să se încalţe corespunzător şi să folosească mânuşile, pentru a evita degerăturile. De asemenea, la primele semne de boală, trebuie să se prezinte la un cabinet medical.

Medicii au recomandări speciale pentru cei cu afecţiuni cardiace şi respiratorii: trebuie să evite frecventarea locurilor aglomerate şi consumul de băuturi alcoolice, în perioada de ger.

 

×
Subiecte în articol: ger Gorj urgente
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close