Antena 3 CNN Actualitate Streinu-Cercel: În România sunt şase cazuri severe de gripă porcină, dar niciun deces

Streinu-Cercel: În România sunt şase cazuri severe de gripă porcină, dar niciun deces

Streinu-Cercel: În România sunt şase cazuri severe de gripă porcină, dar niciun deces
18 Noi 2009   •   15:14

În ţara noastră nu s-a înregistrat până acum niciun deces din cauza virusului A H1N1 însă există şase cazuri grave, persoanele bolnave, care sunt din Iaşi, fiind ventilate mecanic, a declarat miercuri Adrian Streinu-Cercel, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Mediafax.

Potrivit secretarului de stat din ministerul Sănătăţii, bolnavii în stare gravă au peste 26 de ani şi cinci dintre ei au patologii asociate, mai precis bronhopneumonie obstructivă cronică (BPOC), hipertensiune arterială, diabet şi obezitate. Al şaselea pacient în stare gravă are doar visrusul A H1N1, fără patologii asociate.

Conform lui Streinu-Cercel s-au înregistrat 54 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în total nnumărul bolnavilor fiind acum de 1.519. Acesta a mai spus că vaccinul va fi disponibil din 26 septembrie de la Institutul Cantacuzino, urmând a fi distribuit direcţiilor de sănătate publică.

Pentru ca vaccinul să fie transportat în siguranţă (temperatura optimă fiind de 2-8 grade), va fi transportat cu maşinile jandarmeriei.

"Vorbim totodată despre un produs foarte scump, şi nu mă refer la preţ, ci la faptul că ne va ajuta să imunizăm populaţia împotriva gripei cu virus nou. Este preţios şi de aceea îl vom ţine şi la direcţiile de sănătate publică tot sub paza jandarmeriei", a precizat secretarul de stat, citat de Mediafax.

Vaccinarea persoanelor adulte împotriva virusului A H1N1 va începe pe 26 noiembrie, vaccinul urmând să ajungă în fiecare judeţ sub pază militarizată, a spus marţi Adriean Videanu, ministrul interimar al Sănătăţii.

În privinţa vaccinului pentru copii, procedurile de testare sunt dificile, Videanu estimând că vaccinarea acestora va începe în ianuarie 2010.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AH1N1 gripa porcina vaccin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close