Antena 3 CNN Actualitate Strigăt de revoltă! Medicii se pregătesc să intre în grevă generală pe 28 noiembrie

Strigăt de revoltă! Medicii se pregătesc să intre în grevă generală pe 28 noiembrie

Strigăt de revoltă! Medicii se pregătesc să intre în grevă generală pe 28 noiembrie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    14 Noi 2013   •   12:11

Medicii se pregătesc să intre în grevă generală pe 28 noiembrie. Cu trei zile înainte vor face o grevă de avertisment în toate spitalele care va dura două ore.

Principala nemulţumire a medicilor este aceea că sectorului sănătăţii i se alocă un procent prea mic din PIB.


Angajaţii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Federaţia Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino" a recomandat tuturor doctorilor din sistemul public să-şi dea acordul pentru participarea la greva de avertisment şi la greva generală organizate în luna noiembrie de Federaţia Sanitas.

În 2 noiembrie, peste 4.000 de angajaţi din sistemul sanitar au protestat în Capitală.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close