Antena 3 CNN Actualitate Strigătul unui medic ATI din Galaţi: După încheierea unei ture, doctorii au nevoie de perfuzii și oxigen, să o poată lua de la capăt. Am obosit, nu ştim cât vom mai putea...

Strigătul unui medic ATI din Galaţi: După încheierea unei ture, doctorii au nevoie de perfuzii și oxigen, să o poată lua de la capăt. Am obosit, nu ştim cât vom mai putea...

Şefa secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Galaţi, acolo unde este focar de coronavirus, după ce 35 de persoane au fost depistate pozitiv, trage un semnal de alarmă şi spune că medicii au ajuns epuizaţi la sfârşitul unei zile muncă. În plus, ei se arată şi dezamăgiţi şi spun că nu ştiu cât timp vor mai putea să-şi facă datoria.

Strigătul unui medic ATI din Galaţi: După încheierea unei ture, doctorii au nevoie de perfuzii și oxigen, să o poată lua de la capăt. Am obosit, nu ştim cât vom mai putea...
de Denisa Nedelcu    |    06 Iul 2020   •   13:05

"Azi voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi... Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI COVID, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul. 

Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea... Dar obosiţi psihic, epuizați fizic, resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi”, este mesajul transmis de medicul Corina Manole, şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi, duminică, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Focar la Spitalul Galaţi: 35 de persoane, cu COVID-19

La Spitalul Judeţean din Galaţi, nu mai puţin de 24 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, iar pentru cel puţin nouă bolnavi de acolo, testele la Sars CoV-2 au ieşit pozitive. În consecinţă, o secţie medicală a fost închisă.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Secţia Medicală 2, acolo unde se va face dezinfecţie, în acest timp în care unitatea este închisă. De asemenea, alte cazuri de COVID-19 au fost depistatea la secţiile de Cardiologie, Chirurgie 2 şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. 

Ultima raportarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică arată că la Galaţi, au fost confirmate până acum 1040 de persoane cu coronavirus, dintr-un număr total de 10.317 teste efectuate. S-au vindecat până acum 625 de persoane, iar 94 au decedat.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close