Antena 3 CNN Actualitate Stroe: Cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate este nesemnificativ pentru buget, primează nevoia de respectare a legii

Stroe: Cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate este nesemnificativ pentru buget, primează nevoia de respectare a legii

Stroe: Cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate este nesemnificativ pentru buget, primează nevoia de respectare a legii
de M.T.    |    30 Sep 2013   •   21:11

Nu cuantumul amenzilor care vor fi încasate la buget în urma aplicării noului Cod rutier este important, ci nevoia de a respecta legea, a declarat, luni, ministrul de Interne, Radu Stroe.

„Concluziile sunt foarte interesante. Colegii mei au dezbătut pe larg aproape articol cu articol. S-a luat act de aceste propuneri, urmează şi altele în cursul serii, unele marţi, vom vedea dacă ajungem la o formă care să permită membrilor grupului liberal să facă un pas înainte. Eu rămân optimist”, a spus Stroe.

Ministrul a precizat că s-a discutat şi despre cuantumul amenzilor şi despre perioadele de suspendare a permisului de conducere.

În ceea ce priveşte aspectul încasării amenzilor, care ar contribui la bugetul de stat, el a apreciat că „problema încasării nu este un capăt de ţară sub aspectul faptului că ar avea mare influenţă la bugetul de stat”.

„Ştiu că unul dintre colegii de opoziţie a ridicat această problemă, că Guvernul doreşte să îşi crească veniturile la bugetul statului cu amenzi. Ele sunt nesemnificative în legătură cu cifrele bugetului de stat. Nu cuantumul lor este important pentru bugetul statului, pentru că ele înseamnă foarte puţin, ci nevoia de a respecta textul de lege. Ai greşit, te sancţionează, plăteşti amenda, aici este chestiunea”, a afirmat Stroe.

Ministrul de Interne a mai spus că şi-ar dori ca noul Cod rutier să fie adoptat miercuri, în şedinţa de Guvern.

Adoptarea acestuia depinde însă şi de felul în care se vor derula dezbaterile până atunci, a mai precizat Stroe.

×
Subiecte în articol: Radu Stroe codul rutier amenzi
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close