Antena 3 CNN Actualitate Un student, candidatul împotriva lui Tudor Toader pentru funcţia de rector. Silvian Emanuel Man vine cu acuzații la adresa fostului ministru al Justiției

Un student, candidatul împotriva lui Tudor Toader pentru funcţia de rector. Silvian Emanuel Man vine cu acuzații la adresa fostului ministru al Justiției

Un student de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cunoscut pentru criticile sale vehemente la adresa rectorului Tudorel Toader, s-a înscris în competiţia pentru funcţia de rector al instituţiei, candidatura sa fiind însă respinsă de Biroul Electoral.

Un student, candidatul împotriva lui Tudor Toader pentru funcţia de rector. Silvian Emanuel Man vine cu acuzații la adresa fostului ministru al Justiției
Sursa foto: Foto: Silvian Emanuel Man/ Facebook
29 Feb 2020   •   17:51

Silvian Emanuel Man, student în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“, lider onorific al Ligii Studenţilor, anunţă pe Facebook că în cursul zilei de vineri s-a înscris în cursa pentru postul de rector al universităţii, însă candidatura nu i-a fost acceptată.

“Sunt primul student care şi-a depus vreodată candidatura pentru funcţia de rector, cel puţin în România. Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 nu prevede cine anume poate candida şi ocupa o astfel de funcţie. Nu există nicio condiţie de apartenenţă la corpul didactic. Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (UNAP) au rectori care nu sunt cadre didactice. Cu toate acestea, Biroul Electoral Central (BEC) al universităţii mi-a invalidat candidatura. Voi contesta decizia şi voi reveni cu explicaţii juridice pe această temă“, afirmă Silvian Emanuel Man.

Man îl acuză pe rectorul Tudorel Toader de lipsă de viziune şi îi reproşează că în timpul mandatului său, Toader a preferat să facă politică şi să fie un ministru controversat al Justiţiei, aducând prejudicii de imagine comunităţii academice ieşene.

“Toader ar fi un bun director general administrativ. Dar nu un rector. Un rector trebuie să aibă viziune şi să fie loial comunităţii academice. Toader a ratat, din perspectiva mea, în mare parte, principalele obiective manageriale propuse în 2016“, spune Silvian Emanuel Man.

×
Subiecte în articol: tudorel toader
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close