Antena 3 CNN Actualitate Studenții cer program pe timpul nopții la metrou! „Viaţa socială a tinerilor este activă şi vibrantă!”

Studenții cer program pe timpul nopții la metrou! „Viaţa socială a tinerilor este activă şi vibrantă!”

Studenții cer program pe timpul nopții la metrou! „Viaţa socială a tinerilor este activă şi vibrantă!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2017   •   17:15

Studenții cer Metrorex să prelungească programul metroului și pe timpul nopții. Solicitarea este semnată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) şi alte 13 organizaţii studenţeşti şi de tineret. De asemenea, organizaţiile cer Primăriei Municipiului Bucureşti, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Turismului şi Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social să sprijine acest demers, precizând că de această măsură vor profita toţi cetăţenii Capitalei, dar şi turiştii, potrivit libertatea.

„În Bucureşti, capitală europeană şi centru universitar unde studiază peste 135.000 de studenţi şi locuiesc peste 570.600 tineri, plaja de activităţi socio-culturale este foarte ofertantă pentru tineri şi viaţa socială a acestora este activă şi vibrantă, însă, de multe ori, participarea lor la astfel de activităţi este restrânsă din cauza faptului că posibilităţile de transport după ora 23:00 sunt limitate, puţini studenţi şi tineri având disponibilitatea financiară de a circula cu o firmă de taximetrie. Prin urmare, dacă reţeaua de metrou ar funcţiona non-stop, tinerii vor putea beneficia de mai multe dintre opţiunile socio-culturale existente în oraş, deoarece nu vor mai fi limitaţi de posibilităţile de transport”, a se precizează în comunicatul ANOSR.

Studenții spun că reţeaua de metrou este cea mai sigură şi rapidă modalitate de transport în comun din Bucureşti, iar un program de funcţionare permanent al acesteia ar fi benefic pentru întreaga comunitate. „O astfel de măsură ar dovedi o responsabilitate socială pe care sperăm că Ministerul Transporturilor şi Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S. A. şi-o vor asuma, în semn de respect şi pentru a asigura bunăstarea utilizatorilor reţelei de metrou”, arată ANOSR.

×
Subiecte în articol: Metrorex studenti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close