Antena 3 Actualitate Studenţii români au depus la Guvern o petiţie de peste 100 de metri

Studenţii români au depus la Guvern o petiţie de peste 100 de metri

de S.T.    |    18 Ian 2013   •   13:43
Studenţii români au depus la Guvern o petiţie de peste 100 de metri
Sursa foto: Foto: Agerpres

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au depus, vineri, la Guvern o petiţie cu revendicările studenţilor, documentul având peste o sută de metri lungime şi fiind semnat de peste 10.000 de persoane.
   
Douăzeci de reprezentanţi ai ANOSR au plecat vineri, în jurul orei 10.30, din Piaţa Romană către Piaţa Victoriei, pentru a depune la sediul Guvernului petiţia prin care cer creşterea bugetului alocat educaţiei în acest an şi asumarea unui plan de creştere până la 100% din PIB în următorii ani, majorarea subvenţiei pentru cămine şi cantine, pentru a acoperi inflaţia produsă de la ultima creştere şi construirea de noi cămine studenţeşti, majorarea veniturilor tinerilor angajaţi din educaţie şi sănătate prin acordarea de deduceri fiscale şi o participare mai bună a tinerilor în procese decizionale de importanţă majoră pentru universităţi şi societate.
   
Preşedintele ANOSR, Mihai Dragoş, a declarat pentru Mediafax că, din cauza condiţiilor meteorologice, petiţia nu a putut fi desfăşurată total, aşa cum intenţionau studenţii, cei 20 de tineri mergând pe trotuar, în şir indian, într-o coloană de aproape zece metri.
   
Mihai Dragoş a spus că petiţia mai urmează să fie depusă la Parlament şi la Ministerul Educaţiei, la registraturile acestor instituţii, "acţiunea de imagine" fiind doar pentru Guvern.
   
ANOSR şi CNE atrag atenţia asupra faptului că cea mai profitabilă şi importantă investiţie pentru un stat este cea făcută în educaţie şi solicită suplimentarea bugetului pentru acest domeniu şi prevederea unei creşteri anuale care să conducă rapid la respectarea procentului de şase la sută din PIB asumat de partidele politice din România prin Pactul Naţional pentru Educaţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close