Antena 3 CNN Actualitate Studenţii români de la UMF Târgu Mureş, ameninţaţi de profesori că nu vor absolvi dacă nu învaţă limba maghiară

Studenţii români de la UMF Târgu Mureş, ameninţaţi de profesori că nu vor absolvi dacă nu învaţă limba maghiară

Studenţii români de la UMF Târgu Mureş, ameninţaţi de profesori că nu vor absolvi dacă nu învaţă limba maghiară
Sursa foto: Foto: puterea.ro
20 Mar 2012   •   07:37

Studenţii români de la Universitatea de Medicin şi Farmacie Târgu Mureş au fost ameninţaţi de unii profesori că nu vor putea absolvi dacă nu vor învăţa limba maghiară. Declaraţia îi aparţine rectorului UMF Târgu Mureş, care a spus că va solicita Comisiei de Etică şi Disciplină să analizeze aceste declaraţii şi să ia măsurile care se impun.
 
Rectorul UMF Târgu Mureş, Constantin Copotoiu, spune că mai mulţi studenţi români s-au plâns de faptul că anumite cadre didactice de etnie maghiară îi îndeamnă să înveţe limba maghiară dacă vor să absolve universitatea. Studenţii care au făcut aceste sesizări studiază la grupele mixte. 

Rectorul spune că va sesiza comisia de etică şi disciplină pentru a analiza aceste reclamaţii. El susţine că toate aceste tensiuni sunt cauzate de implicarea politicului în problemele universităţii.

USL vrea să depună moţiune de cenzură dacă Guvernul va decide săptămâna aceasta înfiinţarea unei linii în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Proiectul de hotărâre prin care se va înfiinţa secţia de limbă maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş se află în dezbatere publică.



×
Subiecte în articol: limba maghiara
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close