Antena 3 CNN Actualitate Studenţii vor putea face facultatea pe datorie, din 2010

Studenţii vor putea face facultatea pe datorie, din 2010

Studenţii vor putea face facultatea pe datorie, din 2010
Sursa foto: studenti
09 Feb 2009   •   20:20

Tinerii vor putea lua credite pentru taxele de studii de la Agenţia de Credite pentru Studenţi, înfiinţată de Ministerul Educaţiei. Banii îi vor da înapoi când vor obţine un loc de muncă.
Ela este studentă la două facultăţi. Lunar primeşte de la părinţi 700 de lei. Abia dacă face faţă cheltuielilor care sunt de două ori mai mari decât veniturile. Un astfel de sistem care să-i plătească taxele de studiu, cheltuielile de cazare şi masă din bani împrumutaţi de la stat, i-ar fi de mare ajutor.
Studenţii vor putea înapoia banii cu o dobândă mai mică decât practică băncile. Cei cu rezultate bune la învăţătură, ar putea să nu mai returneze banii.
Un student român cheltuieşte anual, pe studii, între 900 şi 3.000 de euro. Adică de cinci ori mai puţin decât unul american. Jumătate dintre studenţii care termină universitatea în America apelează la un astfel de credit, în timp ce în România, sub 1%.
Şi în Europa studenţii apelează la credite pentru studii. În Franţa, unul din patru studenţi face un astfel de împrumut. Însă cu o condiţie: intră în joc doar cine demonstrează că are o anumită medie la examene şi prezenţă la cursuri.
Observator

×
Subiecte în articol: studenti facultate credite
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close