Antena 3 CNN Actualitate Studiu alarmant! Factorul care crește riscurile de COVID-19! 1 din 3 tineri infectați poate dezvolta o formă gravă a bolii

Studiu alarmant! Factorul care crește riscurile de COVID-19! 1 din 3 tineri infectați poate dezvolta o formă gravă a bolii

Un studiu efectuat în California, SUA, vine cu o veste sumbră pentru bolnavii de Covid-19. 1 din 3 tineri infectați poate dezvolta o formă gravă a bolii. De vină ar fi o serie de afecțiuni, iar cei mai expuși sunt fumătorii.

Studiu alarmant! Factorul care crește riscurile de COVID-19! 1 din 3 tineri infectați poate dezvolta o formă gravă a bolii
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    20 Iul 2020   •   17:30

Potrivit oamenilor de știință, vârstnicii sunt cei mai vulnerabili în fața noului coronavirus. Un studiu recent dezvoltat la Univeristy of California arată însă că și tinerii pot suferi forme grave ale bolii. 

Peste 8.000 de adolescenți și tineri, cu vârste între 18 și 25 de ani au fost incluși în studiul din California.

Pacienții sunt considerați vulnerabili dacă prezentau cel puțin un factor de risc, inclusiv fumatul sau o boală cronică precum cele de inimă, diabet, astm, obezitate, boli autoimune sau probleme la ficat.

Studiu: 1 din 3 tineri infectați cu Covid-19 poate dezvolta o formă gravă a bolii. Factorul care crește riscurile

Fumatul crește riscurile de a dezvolta o formă severă de Covid-19

Fumatul crește cel mai mult riscul de a face o formă severă de Covid-19, spun oamenii de știință, spun cercetătorii.

Studiul a fost publicat la doar câteva zile după ce reprezentanții OMS au declarat că există o legătură între fumat și cazurile grave de Covid-19.

Oamenii de știință au descoperit că fumatul este de departe cel mai mare factor de risc pentru adolescenții și persoanele sub 20 de ani. Din cei aproximativ 8.400 de adulți tineri incluși în studiu, aproape 25% dintre ei spun că au fumat tutun, țigări electrice sau țigarete în ultimele 30 de zile.

Nici recuperarea nu este ușoară, spun specialiștii. Chiar și după externare, mai mult de jumătate dintre pacienți sunt afectați de oboseală, au probleme de concentrare și dificultăți de respirație. În plus, 15% dintre pacienți suferă de stres postraumatic.


 

×
Subiecte în articol: tineri fumat
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close