Antena 3 CNN Actualitate Studiu Eurostat: Românii locuiesc cu părinţii până la vârsta de 30 de ani

Studiu Eurostat: Românii locuiesc cu părinţii până la vârsta de 30 de ani

Studiu Eurostat: Românii locuiesc cu părinţii până la vârsta de 30 de ani
Sursa foto: studiu
16 Mar 2010   •   22:49

Românii se despart greu de casa părintească. Bărbaţii locuiesc cu părinţii până la 30 de ani. Femeile sunt ceva mai individualiste şi se mută singure cu trei ani mai devreme potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană. Doar bulgarii, grecii şi italienii ne depăşesc - ei sunt mai mămoşi.

În medie românii au un salariu mediu brut de aproape patru mii de euro pe an, o sumă prea mică pentru a-şi cumpăra până şi o garsonieră.

Dezavantajele locuitului cu părinţii, nu puţine, sunt ignorate de ?copiii? de 30 de ani. Potrivit psihologilor, traiul cu părinţii până la vârste înaintate îi afectează pentru că nu-şi asumă anumite responsabilităţi şi, din punct de vedere emoţional, acest lucru le poate întârzia maturizarea.

Bulgarii, grecii şi italienii sunt codaşii Europei. Primii din sărăcie - un bulgar câştigă în medie puţin peste două mii de euro pe an, cam 160 de euro pe lună, aşa că stau cu părinţii şi până la 32 de ani. Grecii sau italienii n-au scuza asta. Sunt pur şi simplu mămoşi sau ?cocco di mamma? adică puiul mamei.

Cei mai dornici de independenţă sunt bărbaţii din Finlanda, Franta şi Olanda. Se desprind de părinţi înainte de a împlini 25 de ani iar femeile chiar ceva mai devreme se arată în studiul Eurostat.

Observator

×
Subiecte în articol: familie romani parinti
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close