Antena 3 CNN Actualitate A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metroul din Cluj. Cât costă investiția

A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metroul din Cluj. Cât costă investiția

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou.

A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metroul din Cluj. Cât costă investiția
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Preda    |    22 Noi 2021   •   19:36

Studiul a recomandat traseul Floreşti - Piaţa Unirii - Piaţa Mărăşti - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor, cu o lungime de 21 de kilometri şi 19 staţii.

Primarul Emil Boc a arătat, într-o postare pe Facebook, că în ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou.

"Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații", a scris Emil Boc, luni, pe pagina sa de Facebook.

Metrou în Cluj-Napoca. Investiţia totală este de 2.052.196.984 euro

Durata de realizare a investiţiei va fi de 128 de luni, iar finanţarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naţionale şi locale, dar şi alte surse de finanţare identificate pe parcurs.

Emil Boc a postat şi o simulare video a câtorva staţii ale viitorului metrou clujean. 

×
Subiecte în articol: metrou Cluj Emil Boc
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close