Antena 3 CNN Actualitate Studiu în legătură cu scumpirile din pandemie: Prețurile nu au atins apogeul încă

Studiu în legătură cu scumpirile din pandemie: Prețurile nu au atins apogeul încă

Costurile alimentelor au crescut în medie cu 6,4 în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară de anul trecut. Sunt și produse care au înregistrat creșteri de peste 3000%. Iar specialiștii spun că majorarea prețurilor nu se oprește aici.

Studiu în legătură cu scumpirile din pandemie: Prețurile nu au atins apogeul încă
08 Mai 2020   •   16:43

Până în luna aprilie, s-au înregistrat scumpiri de până 136% la conservanți, legume și fructe, 19% la drojdie, 17% la mezeluri, 16% la carnea proaspătă, 33% la șervețele umede și 45% la băuturile alcoolice, se arată într-un studiu efectuat de o companie care a analizat datele de la retaileri.

În intervalul 6-19 aprilie, cu o săptămână înaintea Paștelui, vânzările au fost cu 22% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Vânzările pentru anumite categorii de produse au atins cote record în pandemie. Într-o săptămână din matie, vânzările din marile magazine au fost și cu 77% mai mari decât în același interval de anul trecut. 

În studiu se arată și că oamenii preferă mai mult magazinele de proximitate care au înregistrat creșteri de 25%.

Vânzările de dezinfectant de mâini au crescut cu 1178%, iar cele de șervețele umede cu 300%

Alte produse ale căror vânzări au explodat sunt alcoolul pur cu 168% mai mult decât în perioada comparativă de anul trecut, drojdia cu 125%, legumele, fructele și conservanți cu 84%, săpunul cu 49%.

Studiul în legătură cu scumpirile din pandemie arată, de asemenea, că prețurile nu au atins apogeul încă și se așteptă în continuare scumpiri.
 

×
Subiecte în articol: scumpiri pandemie vanzari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close