Antena 3 CNN Actualitate Studiu făcut în Israel: Persoanele de peste 60 de ani, protecție anti-COVID de patru ori mai mare, la 10 zile de la vaccinarea cu doza booster

Studiu făcut în Israel: Persoanele de peste 60 de ani, protecție anti-COVID de patru ori mai mare, la 10 zile de la vaccinarea cu doza booster

Vârsta de eligibilitate pentru doza booster cu vaccinul Pfizer ar putea fi scăzută până la 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea serului este în scădere.

Studiu făcut în Israel: Persoanele de peste 60 de ani, protecție anti-COVID de patru ori mai mare, la 10 zile de la vaccinarea cu doza booster
Sursa foto: hepta
de Gabriel Dano    |    16 Oct 2021   •   08:14

Un oficial al Administrației americane pentru Alimente și Medicamente a declarat că agenția ia în considerare reducerea vârstei recomandate pentru persoanele care ar trebui să primească doza booster cu vaccin Pfizer/BioNTech până la vârsta de 40 de ani, pe baza datelor din Israel care sugerează că eficacitatea vaccinului este în scădere, scrie Reuters.

Oamenii de știință israelieni au prezentat „date care par convingătoare de la vârsta de 40 de ani în sus", a declarat Dr. Peter Marks, directorul Direcției pentru evaluarea și cercetarea produselor biologice din cadrul FDA.

Datele publicate în urmă cu două luni de către Ministerul Sănătății din Israel au arătat că, printre persoanele cu vârste de peste 60 de ani, protecția împotriva infectării cu coronavirus, după 10 zile de la administrarea celei de-a treia doze de vaccin, a fost de patru ori mai mare decât după vaccinarea cu cele două doze inițiale.

Israelul a început în iulie administrarea celei de-a treia doze vârstnicilor, iar apoi a decis scăderea vârstei de eligibilitate pentru doza booster la 40 de ani.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: vaccinare Pfizer
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close