Antena 3 CNN Actualitate Studiu. Majoritatea copiilor români petrec prea mult timp în faţa monitoarelor

Studiu. Majoritatea copiilor români petrec prea mult timp în faţa monitoarelor

Studiu. Majoritatea copiilor români petrec prea mult timp în faţa monitoarelor
21 Oct 2008   •   09:07

Din cauza calculatorului şi a televizorului, care au ajuns preocuparea preferată a copiilor de până în 15 ani, mulţi dintre aceştia riscă să ajungă tineri izolaţi şi singuri. Potrivit unui studiu efectuat de Consiliulu Naţional al Audiovizualului, aproape 60% dintre copii petrec între două şi trei ore pe zi în faţa televizorului, în timp ce 16% urmăresc programele tv peste patru ore pe zi. În timpul liber, 98% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani preferă să se uite la televizor, iar 45% să se joace pe calculator.
Principalul argument invocat de copii pentru folosirea Internetului este acela că pot afla multe informaţii interesante şi astfel învaţă mai uşor. Cu toate acestea, studiul CNA arată că jumătate dintre copiii care aleg calculatorul, se joacă, în timp ce 47% dintre utilizatori stau pe chat-uri.
Potrivit specialiştilor din domeniu, copiii care petrec prea mult timp în faţa ecranului devin la maturitate oameni dezorganizaţi, adesea rupţi de realitate, izolaţi şi de cele mai multe ori nefericiţi. În plus, acest obicei creează nervozitate şi incapacitatea de concentrare asupra lucrurilor importante, cum ar fi şcoala. Medicii psihiatri spun că, pentru a se dezvolta normal, un copil trebuie să stea cel mult două ore pe zi în faţa televizorului sau la calculator. De asemenea copiii sub doi ani nu ar trebui să se uite deloc la televizor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: CNA televizor calculator copii
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close