Antena 3 CNN Actualitate Studiul care arată pericolele care îi pândesc pe adolescenţii români

Studiul care arată pericolele care îi pândesc pe adolescenţii români

Studiul care arată pericolele care îi pândesc pe adolescenţii români
Sursa foto: Foto: www.drugfreehomes.org
17 Sep 2013   •   15:00

Aproximativ 4 la sută dintre adolescenţii români au experimentat cel puţin un tip de droguri, arată un studiu prezentat marţi de Ministerul Tineretului şi Sportului şi UNICEF, informează Mediafax.
Raportul "Situaţia adolescenţilor din România" mai arată că 42 la sută dintre adolescenţi au consumat alcool cel puţin o dată.

Consumul de alcool cel puţin o dată în viaţă este mai frecvent în rândul adolescenţilor de peste 14 ani (mai mult de jumătate au consumat alcool, comparat cu 21 la sută pentru cei sub 14 ani), la băieţi (57 la sută comparat cu 27 la sută la fete) şi în mediul urban (50 la sută vs. 32 la sută în rural).

Aproape un sfert dintre adolescenţi (23 la sută) au fumat cel puţin o dată în viaţă, ponderea fiind mai mare la adolescenţii de peste 14 ani (33 la sută vs. şase la sută sub 14 ani), la băieţi şi în zonele urbane (28 la sută vs. 19 la sută în rural), conform aceleiaşi cercetări.

În ceea ce priveşte consumul de droguri, studiul arată că 3,8 la sută dintre adolescenţi au experimentat un tip sau altul de droguri, dar la adolescenţii de peste 14 ani procentul ajunge la 5,4 la sută, fiind şi mai mare în mediul urban.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de fete şi băieţi din populaţia totală, având o marjă maximă de eroare de +/ -3,9 la sută, la un nivel de încredere de 95 la sută.

În România sunt 2.012.709 de adolescenţi de 10-18 ani, reprezentând 9,43 la sută din populaţia totală a ţării.

×
Subiecte în articol: alcool droguri
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close