Antena 3 CNN Actualitate SUA acuză implicarea Rusiei în cazul avionului MH17 doborât în Ucraina

SUA acuză implicarea Rusiei în cazul avionului MH17 doborât în Ucraina

SUA acuză implicarea Rusiei în cazul avionului MH17 doborât în Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
29 Sep 2016   •   09:07

Statele Unite au salutat miercuri primele rezultate ale anchetei asupra rachetei care a doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines în iulie 2014, în estul Ucrainei, apreciind că acestea confirmă bănuielile americane legate de o implicare rusă, transmite AFP.

Această rachetă a fost adusă din Rusia în zona de conflict, a afirmat miercuri Parchetul olandez, subliniind că a identificat circa o sută de persoane care ar putea fi "jucat un rol activ" în tragedia soldată cu 298 de morţi la 17 iulie 2014.

"Concluziile provizorii confirmă declaraţia făcută de secretarul de stat John Kerry în zilele care au urmat tragediei, potrivit căruia zborul MH17 a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip Buk trasă de pe teritoriul controlat de separatişti proruşi, în estul Ucrainei", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

Nu există "nicio îndoială" cu privire la aceste rezultate, a insistat purtătorul de cuvânt.

John Kirby a ţinut să menţioneze că ancheta a stabilit că "lansatorul de rachete Buk a fost adus din Rusia în zona controlată de separatişti în Ucraina înainte de incident şi transportat înapoi în Rusia după ce (zborul) MH17 a fost doborât".

Rusia a calificat ca "părtinitoare" şi "motivată politic" această anchetă penală internaţională care a dus la primele rezultate prezentate în Olanda, în timp ce Ucraina a subliniat "implicarea directă" a Moscovei în distrugerea Boeingului 777 care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur.

×
Subiecte în articol: malaysia airlines
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close