Antena 3 CNN Actualitate SUA au anunţat noi măsuri administrative privind controlul armelor de foc

SUA au anunţat noi măsuri administrative privind controlul armelor de foc

SUA au anunţat noi măsuri administrative privind controlul armelor de foc
Sursa foto: Foto: slate.com
de S.T.    |    04 Ian 2014   •   20:32

Guvernul american a anunţat vineri noi măsuri administrative în vederea instuirii unui control şi mai strict asupra circulaţiei armelor de foc, după un an de la masacrul de la Newtown, relatează AFP.

În urma acestui atac armat, în care au fost ucişi 20 de copii cu vârste de şase şi şapte ani şi şase membre ale personalului Şcolii Primare Sandy Hook din acest oraş, în statul Connecticut, în decembrie 2012, preşedintele Barack Obama a îndemnat la revizuirea regulilor cu privire la circulaţia armelor de foc, însă acest efort s-a lovit, în aprilie 2013, de refuzul Congresului.

Obama a promis atunci că va emite decrete şi alte măsuri administrative într-o încercare de a împiedica producerea unor asemenea tragedii.

Departamentul Justiţiei a anunţat vineri că va propune o clarificare a textelor federale care stabilesc cui îi poate fi interzis să deţină o armă de foc din motive psihiatrice.

Altă măsură vizează anularea anumitor restricţii cu privire la transmiterea unor informaţii personale către baze de date cu privire la antecedente psihiatrice ale unor eventuali cumpărători de arme.

Însă Casa Albă a insistat asupra necesităţii unei acţiuni din partea Congresului, extinzând domeniul verificării antecedentelor la achiziţionarea unei arme de foc.

×
Subiecte în articol: arme de foc
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close