Antena 3 CNN Actualitate SUA. Gerul, viscolul şi ninsorile au ucis peste zece oameni

SUA. Gerul, viscolul şi ninsorile au ucis peste zece oameni

SUA. Gerul, viscolul şi ninsorile au ucis peste zece oameni
23 Dec 2008   •   13:13

În toată jumătatea de nord a Statelor Unite a revenit, parcă, epoca glaciară. Gerul, viscolul şi ninsorile au creat un haos fără precedent pe şosele şi în aeroporturi, iar zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică.
În Canada, termometrele au coborât chiar şi până la -38 de grade Celsius. Ceva mai la sud, la Chicago, s-au înregistrat doar -19 grade. Turiştii veniţi în vacanţa de Crăciun s-au trezit în cu totul alt peisaj decât se aşteptau, iar valul de frig i-a şocat chiar şi pe localnici.
În marile oraşe din nord-vestul ţării, unde ninge de o săptămână, stratul de zăpadă a depăşit 30 de centimetri, iar pe alocuri a ajuns şi la un metru. Transportul rutier este aproape paralizat, iar aeroporturile şi-au încetat activitatea, spre disperarea pasagerilor rămaşi blocaţi.
Viscolul şi ninsoarea au avut şi urmări mult mai grave. Cel puţin 10 oameni şi-au pierdut viaţa, în ultimele zile, în accidente provocate de vremea rea. În vestul statului Michigan, aproape o sută de maşini au fost implicate într-o ciocnire în lanţ.
Zăpada a ajuns până departe în sud, în Las Vegas, unde nu a mai nins de aproape 30 de ani.
Antena 3

×
Subiecte în articol: ger viscol ninsoare SUA zapada
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close