Antena 3 CNN Actualitate SUA: UE trebuie să-şi menţină sancţiunile împotriva mişcării Hamas

SUA: UE trebuie să-şi menţină sancţiunile împotriva mişcării Hamas

SUA: UE trebuie să-şi menţină sancţiunile împotriva mişcării Hamas
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
17 Dec 2014   •   23:27

Statele Unite au cerut miercuri Uniunii Europene să-şi menţină sancţiunile împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, adăugând că Washingtonul nu îşi va schimba poziţia faţă de această organizaţie pe care o consideră "teroristă", scrie AFP.
   
"UE trebuie să-şi menţină sancţiunile pentru terorism împotriva Hamas", a avertizat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.
   
"Poziţia Statelor Unite faţă de Hamas nu s-a schimbat. Hamas este o organizaţie teroristă străină", a adăugat Psaki.
   
Tribunalul UE, sesizat de Hamas, a dispus miercuri eliminarea Hamas de pe lista "teroristă" europeană, forţând Comisia Europeană să reacţioneze la un acces de furie al Israelului pentru a preciza că ea consideră în continuare Hamas drept "organizaţie teroristă" şi va face apel la decizia justiţiei.
   
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a condamnat vehement decizia Tribunalului Uniunii Europene privind eliminarea mişcării Hamas de pe lista organizaţiilor teroriste, acuzând europenii că nu au învăţat nimic din Holocaust.
   
"Tribunalul UE a dispus scoaterea de pe lista organizaţiilor teroriste a mişcării Hamas, care a comis nenumărate crime de război şi atacuri. Se pare că, în Europa, unde şase milioane de evrei au fost masacraţi, nu s-a învăţat nimic din Holocaust", a spus Netanyahu.
   
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care nu recunoaşte existenţa Israelului, rămâne forţa politică dominantă în Fâşia Gaza.
   
Jennifer Psaki a mai spus că şeful diplomaţiei americane, John Kerry, urmăreşte "cu atenţie" decizia justiţiei europene.
  

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close