Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Barajul Novaci, sub control politic

Subiectiv. Barajul Novaci, sub control politic

Subiectiv. Barajul Novaci, sub control politic
de M.T.    |    30 Iul 2014   •   21:17

Microhidrocentrala de la Novaci este punctul de la care a pornit inundaţia pe râul Gilort, datele oferite de viceprimar arătând că barajul a fost fisurat.

Colegii de la Jurnalul Naţional au aflat că microhidrocentrala Novaci a fost preluată de la Hidroelectrica şi finalizată de OBRASCON TOTAL SRL.

Din surse sigur, JN a descoperit în sursele deschise că OBRASCON este angajată în mai multe construcţii de microhidrocentrale, iar administrator este inginerul Dragoş Stănescu, având ca acţionar şi pe Ungureanu Cătălin Răzvan.

În 2009, Dragoş Stănescu era asociat cu Zegrean Mircea Vasile, fratele celebrului judecător Zegrean de la Curtea Constituţională.

Mircea Zegrean a fost cadorisit în 2009 de ministrul Videanu cu monopolul pe ţară al verificărilor de cazane şi încercări de rezistenţă din faimosul scandal ISCIR.

Zegrean a fost obligat să iasă din asocierea cu Stănescu. Relaţiile însă au funcţionat şi se poate spune că barajul de la Novaci a avut o temelie politică solidă în PDL, pusă de regimul Băsescu.

„Peştele de la cap se-mpute. Noi avem situaţia paradoxală în care familia celui care face pe preşedintele României sunt primii mafioţi din ţara asta”, a comentat Ioan Ghişe, la emisiunea "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv".


×
Subiecte în articol: inundatii Subiectiv Ioan Ghise
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close