Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: DNA îl caută pe Vâlcov la lingouri

Subiectiv: DNA îl caută pe Vâlcov la lingouri

Subiectiv: DNA îl caută pe Vâlcov la lingouri
24 Mar 2015   •   21:31

Procurorii au făcut o nouă cerere de arestare pe numele lui Darius Vâlcov, inclusiv pentru fapte comise în timpul mandatului de ministru. În solicitarea de începere a urmăririi penale şi reţinere a fostului ministru, procurorii spun că au găsit în seiful lui Vâlcov  90.000 dolari, 3 lingouri de aur, 2 tablouri de mare valoare şi o sumă importantă în lei. Pentru prima cerere formulat de DNA, senatorii jurişti au dat 5 voturi pentru, 5 împotrivă şi o abţinere.

Procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea lui Darius Valcov într-un nou dosar în care fostul ministru este acuzat de trafic de influenţă şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Din 2011 până în prezent, Vâlcov ar fi deţinut şi administrat prin interpuşi o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Prin cele 3 societăţi,  ar fi încheiat tranzacţii financiare, folosindu-se de informaţiile pe care le deţinea în calitate de ministru, spun anchetatorii.

Bunurile obţinute de pe urma acestor tranzacții erau depozitate într-un seif, pe care Darius Vâlcov i l-ar fi dat unui apropiat să-l păstreze. În seif, anchetatorii au găsit 90.000 de dolari şi 1.300.000 de lei, 3 lingouri de aur, două tablouri de mare valoare dar şi o pictură pe lemn.

În timp ce procurorii formulau o nouă cerere de urmărire penală şi arestare pe numele său, fostul ministru era audiat în Comisia Juridică din Senat pentru prima cerere de arestare preventivă. 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close