Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. Evazioniştii ruşi, bani pentru Băsescu

Subiectiv. Evazioniştii ruşi, bani pentru Băsescu

Subiectiv. Evazioniştii ruşi, bani pentru Băsescu
06 Oct 2014   •   22:02
Ruşii de la Lukoil România, acuzaţi de evaziune fiscală, au fost cei mai importanţi sponsori ai preşedintelui Traian Băsescu, înaintea campaniei prezidenţiale din 2009. Băsescu candida la acea vreme la funcţia supremă din partea Partidului Democrat Liberal (PDL).

Conform datelor din Monitorul Oficial al României, ruşii au virat în conturile partidului suma de 143.250 de lei, în data de 19.11.2009. În aceeaşi zi, Lukoil România a mai donat încă 286.500 de lei.

Compania din Rusia care l-a sponsorizat pe Traian Băsescu în campania din 2009 este acuzată de procurori de o evaziune fiscală care se ridică la un miliard de lei.

Anchetatorii au dispus instituirea de sechestru pe carburanţi şi materie primă, iar Lukoil a anunţat încetarea activităţii la Rafinăria Petrotel.

Informaţiile au fost prezentate şi comentate în emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

Ca să se ajungă la aceste sume rezultate din evaziune şi spălare de bani, înseamnă că această companie este singura din industria petrolieră care nu a fost controlată niciodată, a precizat Dan Constantin, redactor-şef Jurnalul Naţional.

„Cine a răspuns ani de zile de treaba asta era ANAF-ul, autoritatea de sub domnul Blejnar. Iar domnul Blejnar este în acest moment într-un dosar legat de protejarea reţelelor mafiote, de evazionişti din produsele cu petrol”, a adăugat Dan Constantin.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu Lukoil
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close