Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Mituitorii din dosarul Microsoft, scoşi de sub urmărire penală

Subiectiv: Mituitorii din dosarul Microsoft, scoşi de sub urmărire penală

Subiectiv: Mituitorii din dosarul Microsoft, scoşi de sub urmărire penală
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2015   •   20:15

Răzvan Dumitrescu a prezentat, la "Subiectiv", ce s-a ales de mituitorii din dosarul Microsoft, citând un articol publicat în Jurnalul Naţional.

Aflăm astfel că Florică Claudiu şi partenerul său în afaceri, Dinu Pescariu, "actorii" principali din dosarul Microsoft, au fost scoşi de sub urmărire penală de procurori şi nu vor compărea în faţa instanţei care soluţionează acest dosar după ce aceştia au denunţat gruparea de intermediari Udrea-Cocoş-Niro-Pinalti.

Deşi aceştia au planificat întreaga afacere, au coordonat-o, au intermediat-o şi finanţat-o cu bani ce s-au dovedit a fi mită, cei doi au fost scoşi de sub urmărirea penală de către procurori, graţie denunţurilor pe care le-au făcut împotriva grupării de intermediari Udrea-Cocoș-Niro-Pinalti, scrie Jurnalul Naţional.

Pescariu şi Florică nu doar că nu vor compărea în faţa instanței în acest megadosar, dar rămân inclusiv cu beneficiile operaţiunilor ilicite derulate pentru închirierea către statul român a licenţelor informatice Microsoft.

Dosarul „Microsoft" se judecă, aşadar, fără mituitor. Însă contractele cu statul român derulate de firmele controlate de afaceristul Claudiu Florică sunt mult mai numeroase, iar ele nu fac, în mod ciudat, obiectul niciunei verificări din partea anchetatorilor. Prin două societăţi, D.I.M. Soft SRL şi Abacus Systems & Solutions SRL, „creierul" afacerii „Microsoft" a încasat de la stat, în perioada guvernării „portocalii", peste 22,6 milioane de euro.


×
Subiecte în articol: urmarire penala dosarul microsoft
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close