Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv. România, pe tabla mondială a şahului

Subiectiv. România, pe tabla mondială a şahului

Subiectiv. România, pe tabla mondială a şahului
Sursa foto: Foto: grewallevymarketing.com
12 Dec 2014   •   21:08
Ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3, a abordat un subiect special: şahul în România.
 
George Ileană, în vârstă de 13 ani, este campion mondial şcolar la şah. 500 de concurenţi din 29 de ţări într-o singură competiţie, găzduită de Brazilia şi România este reprezentată pe tabla mondială a şahului printr-un tânăr de 13 ani. 
 
"Mă pregătesc mai intens înainte de concursuri, înainte de cel mai recent stăteam cam patru ore pe zi. Dar eu în medie, zilnic, stau cam două ore. Joc de la 4 ani, m-au învăţat tatăl meu şi bunicul meu", a explicat George, invitat în emisiunea "Subiectiv". 
 
Elisabeta Polihroniade, mare maestră internaţională a şahului, a adăugat că România se situează în acest moment în primii 20 la nivel internaţional, la şah, dar au fost momente şi mai bune ale echipei României.
 
"În lume ne situăm, după Campionatele Mondiale, în primii 20, dar înainte, nu cu mulţi ani, echipele noastre stăteau mai sus. Chiar mult mai sus. Este schimbarea vieţii în general, s-au deschis porţile şi probabil că foarte multă lume găseşte altceva, după cum doresc, după talent."

Emil Dănuţ Gabăr, redactor-şef al revistei Gambit, una dintre puţinele de profil pe piaţa din România, a explicat că majoritatea echipelor internaţionale au probleme când joacă cu membrii ai echipei române. 
 
"Noi suntem un popor ingenios. Toate echipele mari din lume, când joacă cu echipa României, au o mare problemă. Avem ceva care depăşeşte matematica altor ţări. Nu îmi dau seama să vă spun ce. Suntem surprinzători. Noi chiar încercăm acum să atragem nişte potenţiali oameni de afaceri pe care doamna să îi convingă să facem ceva pentru copiii aceştia."
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close