Antena 3 CNN Actualitate Subiectul autonomiei Ardealului, invocat din nou de un înalt demnitar maghiar

Subiectul autonomiei Ardealului, invocat din nou de un înalt demnitar maghiar

Subiectul autonomiei Ardealului, invocat din nou de un înalt demnitar maghiar
28 Noi 2016   •   20:13

Politicienii transilvăneni cu mandate în Parlamentul de la Bucureşti ar trebui să facă eforturi pentru a le oferi etnicilor maghiari din Transilvania posibilitatea de a lua decizii autonome în ceea ce priveşte educaţia, a afirmat luni preşedintele Parlamentului din Ungaria, Laszlo Kover, citat de MTI şi Agerpres.

Kover se află într-un turneu de 3 zile în România unde susţine Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) în campania electorală.

Kover a fost prezent la o masă rotundă organizată la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, judeţul Covasna, cu privire la educaţia în limba maghiară.

Preşedintele parlamentului de la Budapesta a precizat că unele probleme în cazul educaţiei în limba maghiară în cadrul comunităţilor din România sunt cauyate şi de faptul că membrii comunităţii nu au destulă influenţă pentru a se asigura că sistemul educaţional îi ajută să rămână în regiunea natală.

Într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul Robert Raduly, Kover a spus că guvernul ungar va susţine mereu liderii care luptă pentru interesele comunităţii maghiare.

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close