Antena 3 CNN Actualitate Un subofiţer ISU este anchetat după şi-a bătut şi ameninţat, cu cuţitul, soţia gravidă. Scenele au avut loc în faţa copiilor

Un subofiţer ISU este anchetat după şi-a bătut şi ameninţat, cu cuţitul, soţia gravidă. Scenele au avut loc în faţa copiilor

O femeie însărcinată, în vârstă de 38 de ani, a trecut prin clipe de groază după ce soţul ei, subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a bătut-o şi a ameninţat-o, punându-i un cuţit la gât în faţa copiilor. Femeia a fost scoasă din mâinile agresorului după o intervenţie în forţă a poliţiştilor.

Un subofiţer ISU este anchetat după şi-a bătut şi ameninţat, cu cuţitul, soţia gravidă. Scenele au avut loc în faţa copiilor
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2020   •   22:15

Scenele de coşmar au avut loc în Botoşani. Un subofiţer din cadrul ISU Botoşani şi-a supus soţia, gravidă în ultimul trimestru, şi pe cei trei copii la scene greu de imaginat.

Din spusele femeii, individul a iscat un scandal din motive inexplicabile şi a început să o lovească. Nu s-a oprit aici şi sub privirea ingrozită a celor trei copii a început să o ameninţe cu un cuţit.

La un moment dat, femeia a reuşit să scape din mâinile soţului agresor şi a sunat imediat la 112.

Ulterior, indivitul a imobilizat-o din nou şi potrivit anchetatorilor ar fi muşcat-o pe femeia gravidă de o ureche şi ar fi supus-o şi la relaţii sexuale forţate.

Ajunşi la locaţie, poliţişti au fost nevoiţi să solicite ajutorul colegilor de serviciu al agresorului care a refuzat să deschidă uşa.

În tot acest timp, din interiorul apartamentului se auzeau strigăte de ajutor de la femeia gravidă în 38 de săptămâni şi de la copiii speriaţi.

Echipajele de descarcerare au spart uşa pentru a permite accesul poliţiştilor şi jandarmilor

Pentru a le îngreuna misiunea, individul a înterupt curentul electric din casă, după care şi-a imobilizat soţia, la gâtul căreia ţinea un cuţit.

După o intervenţie desprinsă din flmele de acţiune, poliţiştii au reuşit să scoată femeia teafără din mâinile agresorului pe care l-au pus la podea cu electroşocuri.

„În înteriorul locuinţei, a fost identificat un bărbat de 38 de ani, care exercita acte de violenţă şi ameninţări faţă de soţia sa.

 Poliţiştii au intervenit folosind bastonul cu electroşocuri pentru imobilizarea acestuia, ulterior fiind condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

 Intervenţia a fost una promptă, efectuându-se cu respectarea procedurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani

Subofiţerul agresor a fost dus la Secţia de Psihiatrie unde medicii au decis internarea

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu, de cinci zile şi nu l-au putut reţine pe individ pentru că ancheta a fost preluată de un procuror militar, care ulterior poate dispune o asemenea măsură.

În paralel, conducerea ISU Botoşani s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă, chiar dacă subofiţerul se afla, la momentul respectiv, în timpul liber.

„La nivelul unităţii s-a dispus efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile. Nu admitem şi nu suntem de acord cu astfel de comportamente, de care ne dezicem. Instituţia noastră pune accent pe înaltă moralitate, disciplină şi respect faţă de oameni”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani pentru monitorulbt.ro

 

 

×
Subiecte în articol: subofiter ISU Botoșani
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close