Antena 3 CNN Actualitate Subordonații lui Nicușor Dan blochează investiții care pot salva Bucureștiul

Subordonații lui Nicușor Dan blochează investiții care pot salva Bucureștiul

Potrivit celui mai recent sondaj CURS, pentru 43% dintre bucureşteni, blocajul total din traficul Capitalei, starea drumurilor şi parcările insuficiente, precum şi orele pierdute zilnic pe drumul de şi spre acasă sunt probleme cu grad maxim de gravitate.

Subordonații lui Nicușor Dan blochează investiții care pot salva Bucureștiul
Sursa foto: Hepta
de Radu Tiliță    |    11 Oct 2021   •   10:55

De ani de zile administraţiile centrale şi cele locale n-au reuşit să construiască împreună o strategie de management rutier pentru cel mai important oraş al României care creşte cu o viteză ce îl sufocă.

Nicușor Dan, primarul delăsării generale

În lipsa acestui plan coerent care să spulbere, măcar în parte, coşmarul a milioane de bucureşteni, nici măcar proiectele care pot crea breşe în blocajul generalizat nu răzbat prin celalalt blocaj la fel de distructiv, cel al birocraţiei.

Să luam un exemplu: 6 proiecte importante iniţiate de primăria Sectorului 3 în ultima perioadă şi care ar fi putut redesena fluxurile auto şi absorbi o parte dintre cozile nesfârşite de maşini au înţepenit în birourile primăriei generale.

Pasajele supraterane şi lucrările de fluidizare a traficului sau de interconectare a unor artere ce ar fi spart dopurile rutiere de la intersecţia Mihai Bravu cu Baba Novac sau din zona Căţelu se prăfuiesc în stadiu de proiect pe masa unei comisii aflate sub tutela directă a lui Nicuşor Dan: comisia de coordonare reţele. Aşa de bine se coordonează aici lucrurile încât un singur aviz care ar puta da drumul unor investiţii aşteptate de sute de mii de oameni tocmai a împlinit 17 luni de aşteptare.

Nicuşor Dan nu are nicio soluţie pentru a rezolva problemele din Capitală

După un an de mandat în care a fost mai mult dispărut, primarul dezastrului general Nicuşor Dan nu are nicio soluţie pentru Capitală. Nici pentru trafic, nici pentru transportul alternativ, nici pentru parcări.

Guvernul, la rândul său nu dă niciun semn de iniţiativă pentru a încheia în secolul acesta lucrările la centura capitalei sau pentru a extinde eficient şi rapid reţeaua de metrou. Neputinţa a devenit deja o obişnuinţă, însă este inexplicabil de ce nu sunt măcar lăsate să fie implementate proiecte de investiţii locale care ar putea salva simţitor Capitala de la asfixe.

Obişnuit să i se deschidă de către poliţist uşa maşinii de serviciu, primarul Nicuşor Dan a uitat să mai deschidă sutele de dosare care i-au copleşit biroul. Rezultatul îl vedem, îl simţim şi îl înjurăm în fiecare zi: blocaj generalizat, lipsă totală de viziune.

Marius Budăi: "A trecut 28 septembrie 2020? Apă caldă tot nu este!"

"Aud acum, tot felul de opinii și din USR și din PNL, care nu mai vor cu Nicușor Dan, dar vă aduceți aminte anul trecut, ce bucuroși erau că au găsit soluția. Acum a început și domnul președinte să se dezică de el, să nu mai precauți, ca să nu mai fim altfel. A trecut 28 septembrie 2020, că nu știu. Apă caldă tot nu este, că așa ne promitea PNL și USR prin susținerea lui Nicușor Dan. Exact așa se întâmplă ca și acele materiale prezentate în presă, cu avizele, cu constestații la avize. Acum nu mai trebuie să pună domnul Nicușor Dan nu știu ce contestație, pentru că este el acolo", a declarat vineri, Marius Budăi, fost ministru al Muncii, în cadrul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close