Antena 3 CNN Actualitate Subprefectul de Gorj: Peste 44.000 de persoane au decedat în judeţ în ultimii zece ani

Subprefectul de Gorj: Peste 44.000 de persoane au decedat în judeţ în ultimii zece ani

Subprefectul de Gorj: Peste 44.000 de persoane au decedat în judeţ în ultimii zece ani
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Aug 2012   •   16:46

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat, vineri, că urmare a dispoziţiilor de la nivel central, că a cerut primăriilor informaţii privind numărul persoanelor decedate în ultimii zece ani, rezultatele arătând că este vorba despre 44.155 de gorjeni, informează Mediafax.

Arjoca a spus că a solicitat tuturor primăriilor din judeţ informaţii despre numărul persoanelor decedate între 1 ianuarie 2002 şi 31 iulie 2012.
   
Rezultatele finale arată că peste 44.000 de persoane au decedat în acest interval de timp.
   
"Poate părea o cifră mare, la o primă vedere, dar trebuie să ne gândim că e vorba de zece ani şi de 70 de localităţi. La început m-a pus şi pe mine pe gânduri, dar sper să se mai fi şi născut între timp la fel de mulţi ca să nu dispărem", a spus subprefectul.
   
Arjoca a afirmat că discuţiile care se regăsesc în interceptările din referatul prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru fostul ministru al Administraţiei Vasile Paul Dobre, între doi funcţionari din MAI, nu au o bază reală, cei doi confundând perioada pentru care s-a făcut raportarea de 44.155 de persoane.
   
"Este treaba dumnealor ce au discutat la telefon şi ce au comentat. Probabil există o înregistrare şi a discuţiilor mele cu dumneavoastră sau cu raportările pe care le-am făcut la Bucureşti şi se poate vedea clar că e vorba de mai bine de zece ani, nu de o lună sau un an. E o confuzie care, evident, nu îmi aparţine", a precizat Sorin Arjoca.
   

   

×
Subiecte în articol: primarie
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close