Antena 3 CNN Actualitate Subsecretarul de stat Remus Virgil Baciu a fost arestat pentru trafic de influenţă

Subsecretarul de stat Remus Virgil Baciu a fost arestat pentru trafic de influenţă

Subsecretarul de stat Remus Virgil Baciu a fost arestat pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Aug 2011   •   11:24

Subsecretarul de stat Remus Virgil Baciu a fost arestat. Baciu este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Baciu a pretins de la patru persoane care cereau despăgubiri în baza Legii 10 până la 15% din sume pentru urgentarea dosarelor.

În acelaşi dosar a fost arestată şi o altă persoană sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Potrivit Mediafax, Remus Virgil Baciu a fost arestat pentru că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate.

Virgil Baciu fusese trimis în judecată, în 2007, într-un alt dosar pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

 



Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Remus Virgil Baciu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat,  pentru trafic de influenţă şi faţă de Camelia Teodora Andruşenco, persoană fără calitate specială, pentru complicitate la trafic de influenţă
   
Conform DNA, în perioada iunie-august 2011, inculpatul Baciu Remus Virgil, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul coinculpatei Andruşenco Camelia Teodora, de la patru persoane îndrituite la despăgubiri în baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989) o sumă de bani reprezentând aproximativ 15 la sută din valoarea despăgubirilor acordate de către ANRP, pentru a face demersuri în sensul urgentării soluţionării dosarelor de despăgubiri şi remiterii despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea.
   
Valoarea terenului asupra căruia persoanele obţinuseră drept de proprietate, cu suprafaţă de 7.180 metri pătraţi, situat în municipiul Bucureşti, a fost stabilită la suma de 36.589.160 lei (echivalentul a 10.482.800 de euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) din ianuarie 2007, se aprobase plata către titulari a sumei menţionate.

Demnitarul arestat are în conturi peste 100.000 de lei şi 6.000 de euro. De asemenea, Remus Baciu este colecţionar de artă şi are tablouri de pictură modernă de 9.000 de euro şi alte picturi şi statui în valoare de 3.500 de euro, după cum a specificat în declaraţia de avere. Anul trecut, de la ANRP, Baciu a câştigat 49.000 lei. Potrivit datelor aflate pe site-ul Autorităţii ptr restituirea proprietăţilor, Baciu mai deţine şi jumătate dintr-un teren de 2.800 de mp în Câmpina.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close