Antena 3 CNN Actualitate Categoria de fermieri români care primeşte bani în perioada următoare | Anunţul APIA, despre subvenţiile 2023

Categoria de fermieri români care primeşte bani în perioada următoare | Anunţul APIA, despre subvenţiile 2023

Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a anunţat cum se efectuează plata primei tranșe din subvențiile pe 2023 pentru fermierii români.

Categoria de fermieri români care primeşte bani în perioada următoare | Anunţul APIA, despre subvenţiile 2023
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    08 Noi 2023   •   17:07

Luni, 6 noiembrie 2023, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA)  a anunțat deblocarea plăților efective pentru avansul din subvențiile 2023.

Potrivit Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) toate plățile se fac numai după emiterea deciziilor de plată, iar ordinea emiterii acestor documente este ordinea finalizării dosarelor, adică nu se fac plățile în ordine alfabetică, pe județe sau în funcție de banca unde beneficiarul are cont).

Fermierii vor primi 1 miliard de euro în conturi, până la 30 noiembrie

Perioada până la care se pot face plățile în avans este 30 noiembrie 2023. La acest moment se achită numai schemele aferente sectorului vegetal.

”În primă fază se emite decizia de plată, aceasta este introdusă în sistemul de contabilitate APIA în vederea efectuării plății, iar în termen de câteva zile lucrătoare intră și banii în contul fermierului”, a comunicat APIA.

Astfel, se asigură cadrul legal pentru plata, până la data de 30 noiembrie 2023, a peste un miliard de euro sub formă de avans.

”De prevederile actului normativ beneficiază pe Pilonul I al PS PAC 2023-2027 un număr de circa 800.000 fermieri pentru plata avansului aferent Cererilor de plată depuse în anul 2023”, se mai arată în comunicatul APIA, citat de agrointel.ro.


 

×
Subiecte în articol: APIA ajutor fermieri bani
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close