Antena 3 CNN Actualitate Subvenţii ilegale pe moşia lui Băsescu. Fostul proprietar a încasat 15.000 de euro de la APIA pentru terenul vândut

Subvenţii ilegale pe moşia lui Băsescu. Fostul proprietar a încasat 15.000 de euro de la APIA pentru terenul vândut

Subvenţii ilegale pe moşia lui Băsescu. Fostul proprietar a încasat 15.000 de euro de la APIA pentru terenul vândut
20 Noi 2013   •   08:10

Subvenţii încasate ilegal pe terenurile Ioanei Băsescu. Mai exact, firma care a vândut terenul fiicei preşedintelui ar putea fi bună de plată. Asta pentru că, deşi a încasat avansul subvenţiei pentru terenul agricol vândut, nu a mers la Agenţia de Plăţi pentru a înapoia banii în termenul prevăzut de lege. 

Firma S.C. Amygo S.C. a încasat bani frumoşi pentru cele 240 de hectare vândute fiicei preşedintelui. 15.000 de euro a primit de la Agenţia de Plăţi în Agricultură. Numai că, deşi terenul a fost vândut, banii nu au fost înapoiaţi aşa cum prevede legea.

Potrivit directorului general APIA, firma riscă acum amenzi usturătoare.

"Dacă a vândut până în trei la sută (din teren - n.r.) nu suferă absolut nimic, până în 20 la sută pierde toţi banii şi dacă suprafaţa este peste 50 la sută lipsă va fi supus sancţiunilor multianuale. Suma pe care avea să o primească trebuie să o dea înapoi de trei ori", a spus Dorel Gheorghe Benu, director general APIA.

În urma solicitărilor Antena 3, APIA a deschis o anchetă şi cere firmei să prezinte documentele pentru toate cele 600 de hectare pentru care a primit subvenţie.

×
Subiecte în articol: Ioana Basescu APIA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close