Antena 3 CNN Actualitate Cine îi ia locul Reginei Elisabeta a II-a la conducerea Marii Britanii | Linia de succesiune s-a schimbat

Cine îi ia locul Reginei Elisabeta a II-a la conducerea Marii Britanii | Linia de succesiune s-a schimbat

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață joi seară. Urmașul său direct la tron este fiul său Prințul Charles, cel care ne-a vizitat țara în nenumărate rânduri.

Cine îi ia locul Reginei Elisabeta a II-a la conducerea Marii Britanii | Linia de succesiune s-a schimbat
Sursa foto: Facebook | The Royal Family
de Ioana Mircea    |    08 Sep 2022   •   23:47

Regina Elisabeta a II-a a devenit a șasea femeie care urca pe tronul Marii Britanii în februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Ea a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, slujind timp de 72 de ani.

Prințul Charles, fiul cel mai mare al Reginei, a urcat imediat pe tron ​​ca rege, după moartea reginei, punându-l pe fiul său cel mai mare, Prințul William, Ducele de Cambridge, pe primul loc în rândul pentru tron.

De la nașterea sa, în 1982, Prințul William a fost al doilea în linia de succesiune la tron. Tatăl său este acum Regele Marii Britanii iar Prințul William a devenit următorul moștenitor al Coroanei Britanice. 

Prințul William a știut toată viața că într-o zi va deveni moștenitorul tronului. În spatele lui, în linia de succesiune, se află copilul său cel mai mare, Prințul George. Copilul de nouă ani este acum al doilea în rândul succesorilor la tron, potrivit BBC.

Conform CNN, linia de succesiune a Reginei Elisabeta a II-a arată astfel:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 ani, la castelul Balmoral din Scoția.

Știrea a fost anunțată de CNN.

"Regina a murit în pace la Balmoral, astăzi după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", se spune într-un comunicat al Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, regina va beneficia de funeralii de stat iar cetățenii vor avea ocazia de a-și lua adio de la suverana care a domnit mai bine de 70 de ani.

Charles, noul rege, va semna planurile finale în zilele următoare.

CNN relatează despre oameni în lacrimi adunați în fața porților Palatului Buckingham, după anunțul decesului suveranei în vârstă de 96 de ani și despre faptul că în mulțime s-a auzit imnul "God Save the Queen" (Dumnezeu s-o mântuiască pe Regină).

×
Subiecte în articol: Elisabeta a II-a Marea Britanie
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close