Antena 3 CNN Actualitate Suceava: Copiii din comuna Râşca au primit 5.000 de cărţi

Suceava: Copiii din comuna Râşca au primit 5.000 de cărţi

Suceava: Copiii din comuna Râşca au primit 5.000 de cărţi
Sursa foto: Foto: blogs.telegraph.co.uk
21 Ian 2012   •   23:37

Viaţa este o mare aventură privită prin ochii unui copil. În România însă, din păcate, încă mai există mii de micuţi care nu se pot bucura de lucruri simple cum ar fi poveştile copilăriei. Pentru şcolarii din comuna suceveană Râşca acest lucru se va schimba. Rafturile aproape goale ale bibliotecii din localitate s-au umplut acum cu 5000 de cărţi. Iar birourile, cu două computere din partea Fundaţiei Mereu Aproape, donate prin intermediul campaniei "Lăsaţi-mă să învăţ."

Feţele copiilor s-au luminat când au văzut miile de poveşti pe care le vor citi. Pentru mulţi dintre ei nu sunt doar simple cărţi. Sunt porţile către o lume fantastică.

"Este un lucru foarte bun ca cei mici să aibă acces la informaţii, mai ales la informaţia bazată pe carte, care îi ajută mai mult decât cea bazată pe calculator" este de părere educatoarea Iulia Nistor.

Lacramioara Radu a fost angajată bibliotecară la Râşca doar de câteva zile. A găsit în comună o bibliotecă modestă, cu rafturi mai mult goale. Iar fondul de carte era vechi şi neîngrijit. S-a bucurat, poate mai mult decât cei mici, când a văzut comoara culturală oprită în faţa bibliotecii. Cinci mii de titluri pe care orice mare bibliotecă şi le-ar dori şi două computere.

"Avem o bibliotecă, pot să spun, acum, cu calculatoare şi cu cărti oferite de fundaţia Mereu Aproape. Pentru acest lucru le mulţumesc din suflet, eu personal şi în numele copiilor care  vor beneficia de acest lucru" a spus doamna Lăcrămioara.

"Satisfactia lor e o foarte bună motivaţie pentru noi" a declarat Ciprian Dragomir, reprezentantul Fundaţiei Mereu Aproape.

Campania "Lasaţi-mă să învăt!", demarată de Fundaţia Mereu Aproape şi Observator, a adus bucurie în sufletele micuţilor din Râşca. Şi dumneavoastră puteţi ajuta copiii să înveţe. Cu un sms la 877.



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close