Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru BOR. ”Nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții de biserici”

Lovitură pentru BOR. ”Nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții de biserici”

Lovitură pentru BOR. ”Nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții de biserici”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Dec 2015   •   18:44

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, miercuri, că în proiectul de buget nu există alocări explicite pentru construcții de biserici, arătând că declarația premierului Dacian Cioloș rămâne fermă, și anume că Executivul are toată deschiderea pentru asemenea alocări dacă vor fi resurse.

"Vă pot garanta că declarația premierului legată de alocarea pentru culte rămâne fermă, și anume: în măsura posibilităților vom face asemenea alocări. Asta înseamnă că, în acest moment, alocări de construcții special pe linie bugetară nu există. Avem toată deschiderea pentru asemenea alocări, dacă vom avea resurse, dacă există consens și dacă există mai ales finanțarea pentru asemenea obiective, dar, în acest moment, nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții pentru biserici", a declarat Dan Suciu, întrebat dacă în proiectul de buget sunt alocări pentru culte, informează Agerpres.
 
Suciu a spus că în proiectul de buget "această linie de finanțare legată de finanțare directă pentru culte pe construcții de biserici nu există".
 
El a adăugat că, în privința cheltuielilor salariale pentru culte, în proiectul de buget sunt prevăzute creșterile de salarii.
 
Premierul Dacian Cioloș a avut duminică o convorbire telefonică cu Patriarhul Daniel și l-a asigurat că Executivul va asigura finanțare pentru proiecte de investiții importante și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție resurse, în funcție de posibilități, pentru lăcașele de cult aflate în construcție, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
 
Totodată, se mai arată în comunicatul citat, Patriarhul a subliniat că biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor și tinerilor din mediul rural și ale calității actului medical în spitale.
 
''Premierul Cioloș a mulțumit pentru implicarea bisericii în cele două direcții extrem de importante pentru dezvoltarea societății românești'', adaugă sursa citată.
 

×
Subiecte în articol: biserica Dan Suciu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close