Antena 3 CNN Actualitate Sudul Munteniei este regiunea din UE cu cei mai mulți angajați în transporturi, 65 la o mie de locuitori, potrivit Eurostat

Sudul Munteniei este regiunea din UE cu cei mai mulți angajați în transporturi, 65 la o mie de locuitori, potrivit Eurostat

Potrivit unui raport Eurostat, sudul Munteniei este regiunea din UE cu cei mai mulți angajați în transporturi: 65 la mia de locuitori. Cea mai mare parte a lucrătorilor din acest domeniul sunt bărbați (85%), iar peste o treime din total aveau vârste de peste 50 de ani.

Sudul Munteniei este regiunea din UE cu cei mai mulți angajați în transporturi, 65 la o mie de locuitori, potrivit Eurostat
Sursa foto: Eurostat
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2021   •   10:36

În 2020, peste 10,8 milioane de persoane cu vârste de peste 15 ani lucrau în domeniul transporturilor, în scădere cu 6% față de 2019. 35% din total erau șoferi de TIR sau de autobuz, iar 12% erau curieri, arată statisticile Eurostat.

Cea mai mare parte a lucrătorilor din acest domeniul sunt bărbați (85%), iar peste o treime din total aveau vârste de peste 50 de ani, în timp ce altă treime avea vârste între 35 și 49 de ani.

Față de 2019, în 2020 meseriile de conductori și ghizi turistici au înregistrat cea mai mare scădere (-16%), urmate de domeniul transportului de mărfuri și depozitare (-11%).

După regiunea din România, cei mai mulți angajați în acest domeniu se regăsesc în trei regiuni din Bulgaria.

Cei mai puțini angajați în domeniul transporturilor (15 la o mie de persoane) sunt în regiunea Brabantul Valon din Belgia.

×
Subiecte în articol: angajati transporturi Eurostat
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close