Sulfina Barbu caută soluţii pentru indexarea pensiilor

de D.D.    |    19 Oct 2011   •   12:44
Sulfina Barbu caută soluţii pentru indexarea pensiilor Foto: Intact Images

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a trimis Ministerului Finanţelor, pentru proiecţia bugetară, o variantă de indexare a pensiilor cu 6,5% în medie pentru anul 2012, ceea ce reprezintă un impact bugetar de trei miliarde de lei, informează Mediafax.

"Referitor la proiecţia bugetară, specific de la început că noi am mers cu mai multe variante cu Ministerul Finanţelor şi, dacă va fi o întrebare referitoare la pensii, sigur, noi am transmis către Ministerul Finanţelor şi varianta de indexare a pensiilor, aşa cum este prevăzut în lege, important este să existe resurse financiare pentru ca acest lucru să se întâmple", a spus Sulfina Barbu.

Potrivit Sulfinei Barbu, nu au fost luate în calcul pentru anul 2011 creşteri de contribuţii sociale sau creşteri de taxe.

"Aşteptăm datele de la Ministerul de Finanţe să vedem dacă există aceste resurse financiare pentru că, discutăm foarte deschis, dacă există resursele financiare disponibile, cred că toată lumea îşi doreşte ca lucrul acesta să se întâmple, în condiţiile în care nu am luat în calcul şi, specific, nu am luat în calcul nicio creştere a unei alte contribuţii sau a unei alte taxe", a adăugat ministrul.

Vineri, ministrul Muncii a declarat că nu exclude scenariul potrivit căruia pensiile ar putea să nu mai fie indexate anul viitor


Parteneri
x close