Antena 3 CNN Actualitate Suma EXORBITANTĂ plătită de autorităţile locale pentru deszăpezire: 15 MILIOANE de euro. Într-un singur judeţ contractele au costat 3,2 MILIOANE de euro

Suma EXORBITANTĂ plătită de autorităţile locale pentru deszăpezire: 15 MILIOANE de euro. Într-un singur judeţ contractele au costat 3,2 MILIOANE de euro

Suma EXORBITANTĂ plătită de autorităţile locale pentru deszăpezire: 15 MILIOANE de euro. Într-un singur judeţ contractele au costat 3,2 MILIOANE de euro
de O.P.    |    30 Dec 2014   •   07:06

15 milioane de euro. Atât dau autorităţile pentru deszăpezire în această iarnă, potrivit Gandul.info. Şi vorbim doar de judeţe în care au fost închiate astfel de contracte.

Pentru această iarnă, 11 consilii judeţene au semnat 51 contracte de deszăpezire, scriu jurnalistii de la gandul.info. Valoarea totală a acestora este de 15,4 milioane de euro cu tot cu TVA potrivit informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Cele mai mari sume s-au alocat în judeţele Buzău şi Vrancea. În judeţul Buzău s-au încheiat patru contracte de deszăpezire cu o valoare de peste 3,2 milioane de euro, în timp ce în Vrancea sunt 16 contracte a caror valoare însumeaza peste 3 milioane de euro. În Prahova cele trei contracte depăşesc două milioane de euro, iar în Giurgiu şase contracte au costat un milion opt sute de mii de euro. Tot atât a costat şi singurul contract încheiat în judeţul Galaţi. 

Judeţele care au plătit cel mai puţin pentru contractele de deszăpezire sunt Bistriţa-Năsăud, Bacău şi Braşov. La Bistriţa-Năsăud s-au plătit aproape 500.000 de euro pentru două contracte, iar la Bacău 85.000 de euro, tot pentru două contracte.

La Braşov s-a încheiat doar un contract în valoare de 61.000 de euro. Beneficiarii celor 51 de contracte sunt 44 de companii care ar urma fie să asigure materialele antiderapante, fie să intervină cu utilaje preventiv, dar şi după blocarea drumurilor judeţene.

×
Subiecte în articol: deszapezire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close