Antena 3 CNN Actualitate Suma fabuloasă pe care Gigi Becali le-a dăruit-o călugărilor români de la Muntele Athos. Funcționarii greci din bancă s-au speriat când au văzut banii

Suma fabuloasă pe care Gigi Becali le-a dăruit-o călugărilor români de la Muntele Athos. Funcționarii greci din bancă s-au speriat când au văzut banii

Suma fabuloasă pe care Gigi Becali le-a dăruit-o călugărilor români de la Muntele Athos. Funcționarii greci din bancă s-au speriat când au văzut banii
Sursa foto: foto: Agerpres
04 Iun 2018   •   21:52

Gigi Becali este foarte apropiat de calugarii romani de pe Muntele Athos.

Latifundiarul a facut de-a lungul timpului mai multe donatii catre lacasurile de cult de acolo, in special celor de la Prodomu si Laccu, unde vietuiesc cei mai multi calugari veniti din tara, potrivit business.ro.

Unul dintre ei, parintele Pimen Lacuschitiotul, de la Laccu, a dezvaluit cum a fost ajutat de Becali, care i-a dat bani sa ridice un nou schit.

„Au coborât cinci oameni din maşină şi vine unul dintre ei până la la mine. „Doamne ajută părinte!”. „Dumnezeu să vă binecuvânteze!”. „Merge treaba, părinte?”. „Merge”, zic. „Bani aveţi?”. „Nu”. „Datorii?”. „30.000 de euro”. „Ionuţ, adu sacoşa aia cu bani încoace. Ia părinte 30.000 de aicea şi să fii sănătos!”. S-a-ntors şi-a plecat. După ce m-am dezmeticit un pic am fugit repede la maşină şi l-am tras de mânecă pe unul dintre oameni: „Da’ cine-i creştinul ăsta aşa de milostiv, ca să-l pomenesc şi eu la slujbe?”. „Cum, nu-l ştii părinte? E Gigi. Gigi Becali. Chiar n-ai auzit de el?”. „N-am auzit în viaţa mea de dânsul”, i-am mai răspuns eu încă mirat de aşa întâmplare minunată”, a marturisit parintele Pimen.

Părintele a povestit că Gigi Becali nu a adus mereu personal banii, ci le-a pus și în conturi, prin bancă preoților de acolo, iar funcţionarii greci s-au speriat când au văzut ce sume veneau!

"Verificau să nu fie erori în sistem! Să aibe parte de mântuire, că ne’a ajutat mult. Şi Dumnezeu îl ajută pe el!", a spus părintele Pimen.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close