Antena 3 CNN Actualitate Suntem în recesiune, conform statisticilor. Adio, măriri salariale pentru bugetari

Suntem în recesiune, conform statisticilor. Adio, măriri salariale pentru bugetari

Suntem în recesiune, conform statisticilor. Adio, măriri salariale pentru bugetari
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    16 Mar 2012   •   05:52

Bugetul nu poate să suporte în 2012 şi mărirea salariilor bugetarilor şi scăderea contribuţiilor de asigurări sociale, ne avertizează Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Acesta spune că avem al doilea trimestru consecutiv de scădere economică şi, conform statisticii, suntem în recesiune.

"Nu ar putea bugetul ţării dintr-o dată să suporte două şocuri. Cât priveşte un singur şoc, cel al reîntregirii salariilor pentru bugetari, înţeleg de la autorităţile care au prerogative în această privinţă că există sau că ar exista resurse. Ea are două feţe. O faţă, e necesar să fie găsite resurse, si asta e o faţa care va suferi şocul. Dar mai este încă o faţă.  La nivel bugetar, PIB-ul se realizează prin salariul bugetarului.

Dacă salariul bugetarului e mai mare, contribuţia lui la PIB e mai mare. Dacă e mai mic, contribuţia la PIB e mai mică. Foarte multe ţări, nu o să dau exemplul Greciei dar o să îl dau pe al Franţei, fac o bună parte din PIB prin salarii mari date bugetarilor", a declarat Adrian Vasilescu.

×
Subiecte în articol: statistici PIB bugetari Adrian Vasilescu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close