Antena 3 Actualitate Super invenție românească, premiată la EUROINVENT, cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei

Super invenție românească, premiată la EUROINVENT, cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei

de Georgiana Adam    |    24 Mai 2021   •   19:16
Super invenție românească, premiată la EUROINVENT, cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei

EUROINVENT 2021 a strâns laolaltă inventatori și cercetători din întreaga lume. La ediția din acest an, au fost înscrise peste 600 de lucrări din 32 de țări, dintre care 390 sunt din România și Republica Moldova.

Multe dintre lucrările înscrise au fost premiate, însă, cel mai râvnit premiu a fost Marele Premiu EUROINVENT, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Acesta a fost câștigat de o super invenție a unei echipe de la Facultatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Invenția se referă la o orteză inteligentă, dotată cu senzori inerțiali, capabili să calculeze unghiurile de înclinare ale coloanei într-un sistem portabil de monitorizare, care înregistrează variațiile de curbură ale coloanei vertebrale.

Această soluție neinvazivă, care identifică forma spatelui uman, poate ajuta la reducerea timpului necesar reabilitării medicale sau poate preveni posibile defecte posturale.

"Senatul Științific sprijină activitatea cercetătorilor români cu activitate în domeniul alimentar, medicină, nutriție, conservarea mediului, a căror invenții si inovații pot contribui la creșterea calității vieții. Obiectivele Senatului Științific sunt de a promova brevetele românești și de a susține transferul tehnologic al invențiilor cu un impact major în viața social-economică", a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

EUROINVENT este organizat anual de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, sub egida IFIA, WIIPA, sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close